Световен ден на предизвикателството

Българската асоциация „Спорт за всички“, съвместно с министерство на младежта и спорта, организират за 27-ми пореден път Национална кампания Световен ден на предизвикателството. В България събитието е част но Национална програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР“ на Българска асоциация „Спорт за всички“. Националната проява на Българска асоциация „Спорт за всички“ цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
В тази връзка Община град Добрич и ОП „Спортни имоти“ организират на 10 май 2019 година от 10. 00 часа в СК „Простор“ (пред СЗ „Добротица“) отбелязването на Световния ден на предизвикателството.
За целта ще определен маршрут за пешеходен туризъм по алеите на комплекса, достъпен за всички, независимо от пол и възраст. Всички участници след като изминат този маршрут ще имат възможност да участват в томбола с награди – спортни пособия и тениски, осигурени от Община град Добрич и Българска асоциация „Спорт за всички“.